top of page

Konsten att hinna med allt man vill i livet

Uppdaterat: 15 maj 2018

Ibland får jag höra frågan: "Hur hinner du med allt?" Svaret är enkelt: Det gör jag inte!


Jag studerar en högskolekurs som heter Svensk Formgivning på 100%, håller igång mitt företag med konsten, försäljning av Sätesboken och har nu även börjat ta tillfälliga arbeten som statist etc. Ovanpå det så har jag två småttingar på 3 & 5 år som håller låda hela tiden. De är energiska små knattar som ibland inte somnar förrän sent (som ikväll somnade 3-åringen kl.22.30 trots en hel dag på förskolan, en massa bus hemma och nedvarvning).Överallt och ingenstans på en och samma gång


Hur får jag då ihop livspusslet?


Det första som har rykt är socialt umgänge. Både jag och min man är väldigt dåliga på att träffa vänner, bekanta och släkten. Vi vill, men på helgerna ska det oftast städas, tas igen studier vi inte har hunnit med under veckan, passa på att rensa etc eller så är vi förkylda eller orkeslösa typ (alldeles för ofta...!) Nattklubb? Vad är det? 10 år sedan senast...!


Det andra som ryker är fritidsintressen utanför hemmet. Min man är duktig på att träna 3-4 gånger i veckan, ibland mer. Men jag, jag sitter hellre framför datorn och försöker förbättra hemsidan eller letar nya statistjobb. Javisst ja! Det hel handlade ju om fritidsintressen utanför hemmet. Räknas att handla i matbutiken?


Det tredje som får offras är tv-tid. Jag viger max 2 timmar i veckan åt att se mitt favoritlag Real Madrid spela på TV. Sedan händer det såklart att barnen vill att jag ska sitta bredvid dem när de tittar på t.ex Youtube uppkopplat till TVn med Chromecasten.


Det fjärde som offras är att umgås med min man och med barnen. Det här egentligen inte alls bra, jag vet! Jag och min man har våra sysselsättningar hemma men trots detta så umgås vi inte på dagarna. Vi sitter på varsin våning och äter lunch när vi själv känner för det och är så upptagna av våra egna bestyr att vi knappt ser varandra fast vi går förbi varandra. Barnen vill umgås på kvällen men ofta så ligger jag efter en aning med studierna (litteratur på engelska någon....?) eftersom jag även håller igång företaget eller så har jag varit oeffektiv på grund av vabbande trots tappra försök (sonen blir förkyld titt som tätt och jag med för den delen!) och därför blir det ofta "jag hinner inte nu...lek med varandra ett tag".


Sätesboken - slet mitt hår för att få klart den men det var det värt!

Vad är det då för mening med allt det här? Ärligt talat, så undrar jag detsamma ibland! Jag tycker att mina studier är helt underbart intressanta och jag har en examen i konstvetenskap i sikte. Att få skapa är också underbart även om det blir väldigt lite av den varan med, tyvärr. Jag älskar känslan av att en rullande process där mina visioner blir till faktiska resultat! Som en lyckad konstutställning, ökat antal besökare på hemsidorna, långa avbockade listor och allt sådant där! Men detta med balans i livet kan vara väldigt svårt att uppnå ibland. Det är lätt att fastna i saker som man finner fullkomligt underbart, för att finna att man missar en massa annat som också är fullkomligt underbart. som t.ex barnen och min man.


Att bara ha ett vanligt heltidsarbete som anställd? Hade det gjort saken bättre? Kanske om jag hade haft ett arbete som jag verkligen tyckte om! Men allt det där runtom måste fortfarande tas tag i när man kommer hem.


Ibland känns det som att jag lätt hade levt ett eremitliv där jag 1 oktober varje år stänger in mig och bara skapar, studerar, förbättrar mina kunskaper i marknadsföring, utvecklar genomtänkta hållbara företagsideér och fullföljer mina karriärsmål för att 1 maj kliva ut och njuta av livet i några månader och då vara social, umgås med barn och man, träna, titta på tv, ta mig tid att läsa en bok och allt vad det nu må vara.


Hur umgås man med sina barn utan att tänka på allt som man inte har hunnit under dagen?

Faktum är dock att man på något sätt måste få ihop livspusslet! Studierna och företaget måste "klaras av" för att pengarna ska komma in. Hemmet måste se någorlunda ut för att det inte ska bli rörigt i hjärnan. Maten måste inhandlas och lagas varje dag. Tvätten måste tvättas. Men sen då?


Hur gör ni för att få ihop livspusslet? Hur gör ni för att finna tid åt annat som inte handlar om det dagliga levebrödet och uppsatta karriärsmål eller visioner? Hur gör ni för att ha så pass mycket energi att ni kliver upp på morgonen "fit for fight"? Hur gör ni för att slippa vakna mitt i natten av illamående eller för att det svider i magen? Hur gör ni för att komma undan förkylningar, feber och migränliknande huvudvärk med illamående? Hur gör ni allt det där jag har frågat om och ändå får ihop ekonomi, relationer, familjeliv, träning, egentid, tv-tid och närvaro i livet?


Livet är fantastisk! Men....det finns så mycket mer än bara "klara-av-dagen-livet"! :)25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page