top of page

Gina Cinnamoni avslöjar konstnärskapets inre och hemliga passioner i sin debutroman.

Konstnären Gina Cinnamoni från Helsingborg debuterar som romanförfattare med ”Ofelias förbjudna färger”. Ett passionerat drama om förbjudna relationer och ett påfrestande konstnärskap, som utspelar sig främst i nordvästra Skåne, mellan Helsingborg och Höganäs där författaren har sin hemvist, men också i den italienska huvudstaden Rom.

När Gina Cinnamoni bestämde sig för att de tusen tankarna skulle omvandlas till skrivna ord på datorskärmen, blev det en självklarhet att debutromanen skulle utspela sig på välkända platser såsom Sofiero slott och i Vikens hamn. För henne är det viktigt att läsaren kan besöka platserna och göra romanen mer verklig. ”Nordvästra Skåne är en underbar plats och det vore synd om romanen skulle utspela sig i en annan del av landet när det finns så mycket vackert här i området. Vissa av platserna betyder dessutom någonting för mig personligen. Däremot blev det naturligt att förflytta några scener till Rom, då det var där som Ofelias avlidna mamma växte upp”, säger Gina Cinnamoni.


Gina Cinnamoni drev tidigare ett galleri under några år i centrala Helsingborg och arbetar själv som konstnär. Genom sitt yrkesval har hon upplevt nervositeten inför en vernissage hos flera av sina konstnärskollegor. Konsten att uppnå framgång som respekterad konstnär är inte alltid enkel. Många känslor och vägskäl uppenbarar sig om och om igen. Särskilt om man är påverkad av en tidig förlust av en förälder, såsom den 35-åriga huvudkaraktären Ofelia Monti-Lind är.


”Jag vill i romanen, genom Ofelia, förmedla den utsatthet man som konstnär kan känna när man har funnit en ny teknik och ska visa upp sina konstverk för allmänheten för första gången. Är man då den som är beroende av andras bekräftelse, kan kritiken bli ett extra hårt slag i magen. Det gäller att resa sig och gå vidare – stolt över att man vågade.”


Romanen visar också upp en mörkare och mer erotiskt utforskande sida. När Ofelia inleder en hemlig romans med sin gifta 15 år äldre styvbror Maxi, ställs allting på sin spets. En halvitaliensk charmör som är världsvan och kulturellt förfinad, vilket är raka motsatsen till Ofelia som lider av dålig självkänsla, beslutsångest och en söndervittrande samborelation. Något som verkar passa Maxi alldeles utmärkt. ”Det är lätt att hamna i en värld av illusioner och förälskelser på rosa moln som en slags verklighetsflykt, när grundproblemet egentligen ligger hos en själv. De flesta av oss kvinnor har mer eller mindre växt upp påverkade av sagor om prinsessor som bryter sig fria från en sträng förälder, för att sedan istället försöka finna drömprinsen som någon slags ersättare för det man precis har lämnat. Det finns inget rätt eller fel, men det är viktigt att vara medveten om varför man beter sig som man gör i de olika situationer man befinner sig i, särskilt i jakten på kärleken.”
Ofelias förbjudna färger ges ut av Cendorian Publishing den 3 oktober 2020 och kommer att finnas tillgänglig hos de största nätbokhandlarna samt i ett antal lokala butiker. E-boken lanseras på obestämt datum före årets slut.

För mer information om romanen, går det bra att kontakta författaren Gina Cinnamoni direkt på mobilnummer 0708 – 616453.81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page